Візит солідарності: новообраний генерал облатів відвідав Україну

Перший візит новообраний Генеральний настоятель Згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної о. Луіс Ігнатіо Роіс Алонсо ОМІ здійснив в Україну. Це був вираз солідарності з українським народом.

Як повідомлялося, він долучився до святкування відпусту у костелі святого Миколая у Києві, де виголосив проповідь. Але також у супроводі Провінційного настоятеля о. Павла Зайонц ОМІ та настоятеля Делегатури облатів в Україні о. Віталія Подоляна ОМІ відвідав багато облатських монастирів та парафій в Україні. У кожній спільноті брав участь в Євхаристії і братерській зустрічі, розмовляв з облатами і виражав свою підтримку України в ситуації російської агресії.

Генеральний настоятель відвідав центральний монастир в м. Обухові, де поспілкувався із спільнотою та преновіцієм. Разом з іншими отцями відвідав також Чернігів та в супроводі о. Петра Врублевського ОМІ мав можливість побачити на власні очі руйнування від обстрілів та боїв з агресором.

У програмі відвідин о. Луіс не оминув Поділля: спочатку був у Санктуарії св. Йосифа, а також зустрівся з парафіянами. Він взяв участь в Урочистості Непорочного Зачаття Діви Марії у Тиврівській спільноті, де Євхаристію очолив єпископ Радослав Змітровіч ОМІ. На завершення Святої Меси була освячена пам’ятна таблиця бр. Яну Матишик ОМІ.

Далі о. Луіс поїхав до спільнот у західній частині України – Львова та Рокитного, після чого повернувся до Риму.

Водночас генерал облатів мав можливість зустрітися з переселенцями з різних регіонів. З деякими співбратами з окупованих територій Генеральний настоятель зміг поспілкуватись через телефон.

За матеріалами Місіонерів Облатів Непорочної Марії

Схожі новини:

Поширити новину: