Папа Франциск: не втомлюймося казати «ні» війні!

В першу неділю Адвенту Папа Франциск знову закликав не забувати про багатостраждальний народ України, а також звернувся із закликом, який стосувався загострення ситуації у Святій Землі, наголошуючи на тому, що насильство вбиває майбутнє.

Про це пише Vatican News.

Також і в неділю, 27 листопада 2022 р., зустрічаючись з молільниками, які опівдні зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, Папа Франциск закликав не забувати про страждання українського народу, згадавши про спогадування жертв Голодомору. Стало це в контексті привітання, зверненого до учасників ходи за викорінення насильства над жінками. Святіший Отець сказав:

«Вітаю учасників ходи, що відбулася сьогодні вранці, щоби засудити сексуальне насильство над жінками, що на жаль, є загальною та повсюди поширеною дійсністю, що використовується також як зброя під час війни. Не втомлюймося казати “ні” війні, “так” – діалогові, “так” – мирові. Особливо для багатостраждального українського народу. Вчора ми спогадували трагедію Голодомору», – нагадав він.

Насильство вбиває майбутнє

Своє звернення після проказування молитви «Ангел Господній» Папа розпочав зі стурбованості через зростання насильства та сутичок у Палестинській Державі та в Ізраїлі. Він, зокрема, згадав про теракти, які минулої середи поранили багатьох людей і причинилися до загибелі ізраїльського юнака, та про збройні сутички в Наблусі, де загинув палестинський юнак. «Насильство вбиває майбутнє, розбиваючи життя наймолодших і послаблюючи сподівання на мир. Молімося за цих загиблих юнаків і за їхні сім’ї, зокрема, за їхніх матерів. Сподіваюся, що ізраїльській і палестинській владі якомога більше лежатиме на серці шукання діалогу, будуючи взаємну довіру, без якої ніколи не існуватиме мирне вирішення для Святої Землі», – сказав він.

Схожі новини:

Поширити новину: