Подячна Меса за чудо у київській парафії

У середу, 16 листопада, у костелі св. Миколая відбудеться подячна Свята Меса за чудо, що пов’язане з іконою Матері Божої Остробрамської. Також цього дня парафії урочисто передадуть реліквії св. Матері Терези з Калькутти.

Святкову Євхаристію о 18:00 очолить Апостольський нунцій в Україні архієпископ Вісвальдас Кульбокас. Саме він урочисто внесе до храму мощі св. Матері Терези – покровительки вбогих.

Про неймовірну історію ікони Остробрамської Богородиці розповідає настоятель парафії о. Павло Вишковський ОМІ: «Усі ми пам’ятаємо, як у ніч з 3 на 4 вересня минулого року у київському костелі св. Миколая сталася пожежа, яка повністю знищила розташований на вівтарі орган. Цей музичний інструмент у 1981 році на святому місці встановили комуністи, переобладнавши приміщення храму під концертний зал.

Крім органу постраждала лише люстра – вогонь не пошкодив жодної ікони, у чудовий спосіб зберігся образ Матері Божої, що розміщувався над органом. 

З подякою до Богородиці, ми запрошуємо усіх киян та гостей столиці на спільну молитву о 18 годині 16 листопада – у день спомину Божої Матері Остробрамської – в костелі св. Миколая, що розташований у Києві на вулиці Великій Васильківській, 75. 

Минулого року у ці дні ми уклали Меморандум з МКІП. Майже пів року промайнуло відтоді, як держава мала передати у користування парафії костел св. Миколая. Ці шість місяців ми планували присвятити негайному відновленню Миколаївського костелу. Але, нажаль, на заваді в чергове постали такі звичні для України чинники, як байдужість і неефективність чиновників. Вже тридцять років через бездіяльність влади римсько-католицький храм св. Миколая потребує ремонту і реставрації. 

Тому ми будемо молити Бога і за нашу владу, – за людей, які добровільно взяли на себе відповідальність за організацію суспільного життя у нашій країні, відповідальність за кожного з нас, за наше майбутнє». 

Схожі новини:

Поширити новину: