Одеса: молитва на місці зруйнованого храму

11 листопада 2022, в річницю встановлення пам’ятного знаку на честь католицького собору святого Климентія, в Одесі відбулася молитва за всіх, хто віддав своє життя за віру, за будівничих, фундаторів і душпастирів парафії. За тих, дякуючи кому вдалося отримати і відновити парафіяльний будинок.

Це перша в Україні пам’ятка, встановлена ​​на честь справжнього надбання архітектури.

На постаменті міститься інформація про костел українською, польською, англійською мовами, а також на шрифті Брайля для людей з проблемами зору.

Установленню пам’ятного знака сприяли: курія Одесько-Сімферопольської дієцезії Римсько-Католицької Церкви, священник Ян Даргевич, керівник громадської організації «Україна – це я» Олександр Чернега, скульптор Сергій Кудрявцев.

Польський культурний центр в Одесі «Польська нута» поклали квіти до пам’ятного знаку, що встановлений на місці варварськи знищеного храму у 30-х роках минулого століття.  «Для молодого покоління важливо розуміти, скільки було розстріляних священнослужителів, парафіян, і зруйнованих костелів на той час», – зазначив Олександр Чернега.

«Будівлю кам’яну можна знищити, але Церкву Христову, яка складається з живих каменів – нас, людей, ніколи! Думаю, що перший настоятель храму святого Климентія, святої пам’яті о. Юзеф Шейнер радіє, що парафія живе і розвивається. Його могилу ми також відвідали, щоб огорнути молитвою всіх священиків похованих на католицькому цвинтарі», – написано у повідомленні на сторінці парафії святого Климентія у фейсбуці.

Нагадаємо, що два роки тому 11 листопада в Одесі по вул. Заньковецької 11 було відкрито Пам’ятний знак на честь католицького собору святого Климентія, знищеного більшовиками у 1936 році, а також на честь репресованих священнослужителів міста Одеси.

Схожі новини:

Поширити новину: