Кардинал Краєвський: День бідних ставить нас у центрі Євангелія

У прийдешню неділю вже вшосте відзначатиметься Всесвітній день бідних. Папський розподілювач милостині вважає, що він має допомогти нам дістатися центру Євангелія. Кардинал Конрад Краєвський підкреслює, що таким був намір Папи Франциска, коли він розпорядився про відзначення такого дня. Адже Ісус з ранку до вечора дбав про тих, хто був у потребі.  

Про це пише Vatican News.

Префект дикастерії у справах харитативного служіння, розповідаючи про День бідних, помічає його зв’язок зі спомином св. Мартина Турського, що припадає на 11 листопада.

«Цей молодий солдат при в’їзді до міста побачив безпритульного. Дав йому частину свого плаща, свого одягу. Він був невіруючим. Вночі йому явився Ісус, вдягнений у цей плащ. Те, що він зробив, зробив для Ісуса. Тому я кажу, що ми є в центрі Євангелія, бо це Ісус говорить сьогодні: те, що ви зробили одному з братів моїх найменших, Мені зробили. Цей молодий солдат, не знаючи цього, одягнув Ісуса і для того є цей день, аби ми знали, що все, що зробимо для іншої людини, коли йдемо її відвідати в лікарні, коли даємо їй їжу, коли допомагаємо їй полікувати зуби, купити окуляри, боротися з безпритульністю, робимо це для самого Ісуса – зазначив кардинал. – Якщо хтось це усвідомить, то він є в центрі Євангелія. Він робить те саме, що робив Ісус за свого земного життя. З ранку до вечора Він допомагав іншій людині, а через це допомагав їй також знайти Бога».    

Нагадуємо, кардинал Конрад Краєвський був призначений спеціальним ватиканським посланцем для України. Від початку повномасштабного вторгнення Росії, він уже чотири рази відвідував нашу Батьківщину, аби засвідчити близькість Святішого Отця до народу, що страждає від жахіть війни та надати гуманітарну допомогу.

Схожі новини:

Поширити новину: