Львів: молитва у крипті катедри за померлих пастирів

Увечері 2 листопада після поминальних урочистостей на Янівському цвинтарі у Львові духовенство і вірні зібралися в Митрополичій базиліці, де архієпископ Мечислав Мокшицький звершив Святу Месу за померлих єпископів, священників, монахів і монахинь.

Про це повідомляється на сайті Львівської архідієцезії.

Під час проповіді архієпископ звернувся до вірних:

«Улюблені брати і сестри!

Сьогоднішній день є для нас особливим часом роздумів над смертю, яка може наступити раптово і несподівано. Ми переживаємо цей досвід смерті від 24 лютого, коли почалася війна, коли тисячі наших братів і сестер зазнали раптової та несподіваної смерті.

Сьогодні ми молимось над цими могилами. Багато з них сьогодні покинуті, а багато досі невідомі. Для багатьох сімей, які оплакують своїх близьких, сьогоднішній день є важкою молитвою, тому що це молитва розпачу над обірваним життям дітей, матерів, батьків, братів і сестер, бабусь і дідусів, знайомих і друзів. Одні з них загинули на фронті на очах у ворога, інші – у своїх домівках чи на вулицях, рятуючись від пожежі війни. Тому ми маємо стати поруч із ними і дати їм відчути, що вони не самотні, що їхній біль – це і наш біль.

Віра вимагає від нас такого ставлення. Такого ставлення вимагає заповідь любові. Такого ставлення вимагає вдячність за те, що їхні рідні, захищаючи Вітчизну, захищали і наше життя, нашу свободу.

Тому ми взиваємо – помилуй їх, Господи, і будь їм Отцем милосердним. Амінь».

Після звершення Святої Меси присутні на чолі з архієпископом Мечиславом зійшли для спільної молитви до крипт, де в підземеллях львівської катедри поховані архієпископи та єпископи.

Текст і фото: Олександр Кусий

Схожі новини:

Поширити новину: