Архієпископ Мокшицький: 2 листопада – особливий день молитви за загиблих на війні

З нагоди початку місяця листопада архієпископ Мечислав Мокшицький звернув увагу на святкування в перший день місяця урочистості Всіх Святих та наступного дня – спомин померлих вірних.

Звернення оприлюднено на сайті Львівської архідієцезії.

Всечесні Отці і Богопосвячені особи!
Возлюблені у Христі Брати і Сестри!

У найближчому тижні припадає декілька важливих днів Літургійного року. У вівторок, 1 листопада, в Урочистість Всіх Святих вдивлятимемося в небо – місце перебування людей святих, благословенних і щасливих. 

У середу, 2 листопада, із задумою над минучістю людського життя, будемо затримуватися біля гробів наших близьких померлих і жертвуватимемо в їхніх наміреннях дар молитви про вічне життя. Поминальний день цього року – це особливий день молитви за тих, які загинули внаслідок війни. Усвідомлюємо, що багатьох із людей зустріла несподівана смерть, тому особливо вони потребують нашої молитви. Прошу Вас, щоб цей Поминальний день був часом особливої молитовної пам’яті за жертви триваючої війни.

У Львові в ці важливі для нашої віри дні збиратимемося:

• 1 листопада o 13:00 год. на Цвинтарі Оборонців Львова – Свята Меса і молитва за померлих;

• 2 листопада o 13:00 год. на Янівському кладовищі – Свята Меса і молитва за померлих, а в Катедрі o 18:00 год. – Свята Меса і молитва в катедральних криптах за померлих єпископів, священників і богопосвячених осіб.

Усіх Вас дуже прошу пережити ці дні в дусі молитви про осягнення власної святості і про дар спасіння для наших близьких померлих і жертв війни.

Усім Вам заздалегідь дякую і від щирого серця благословляю.

Львів, 28 жовтня 2022 року
N. 393/2022


+ Мечислав Мокшицький
Львівський Римсько-Католицький Митрополит

Схожі новини:

Поширити новину: