Закарпаття: відкрито сайт, що допомагає пережити втрату дитини

Громадська організація «Сім’я і життя Закарпаття» створила вебсторінку, де анонімно можна висловити своє звернення до втраченої або ж ненародженої дитини. Це своєрідна «стіна плачу».

Про це пише сторінка Мукачівської дієцезії.

Представники організації вже 12 років проводять реколекції та зцілюючі вікенди для жінок, які пережили аборт або викидень. Участь у таких акціях є анонімною, але досвід спілкування з учасницями спонукав до створення такої сторінки. Триває місяць пам’яті про тих, чиє життя було надто коротким, і на цій «стіні плачу» в інтернеті можна написати свій спомин.

Як ділиться одна з організаторів: «У сторінку було вкладено мрію, молитву, досвід і час. Хочеться, щоб знали про неї і щоб була у допомозі».

«Це безпечне місце, – пишуть організатори, – для мами, тата, бабусі, дідуся чи інших родичів. Тут вони можуть увіковічнити пам’ять про ненароджену дитину, незалежно від того, чи була вона втрачена через викидень, чи аборт.

Ця дитина не має власної могили на цвинтарі, куди б могли прийти рідні. Однак, тут ти можеш дати їй ім’я та встановити на цій стіні плачу меморіальну дошку, до якої, якщо бажаєш, можеш додати особисте повідомлення.

Це місце також є місцем зцілення. Воно зроблене тими, хто знає, що означає втратити ненароджену дитину, і знає дорогу зцілення від горя. Якщо потребуватимеш, тобі нададуть і професійну допомогу».

Відкривши сторінку, читачі побачать кілька пунктів, де знаходиться ознайомлююча інформація з поясненням: «Що це за стіна?», «Що ти можеш відчувати?». Також тут є можливість дізнатися про «Зцілення» і, навіть, при потребі є керунок на особисту розмову «Можемо допомогти?», де вказано електронну адресу та мобільний номер, на які можна звертатись.

Схожі новини:

Поширити новину: