Оголошено місце проведення наступного Міжнародного Євхаристійного конгресу

Конференція єпископів Еквадору та архідієцезія Кіто (Еквадор) офіційно оголосили, що Папа Франциск обрав Кіто місцем проведення наступного Євхаристійного конгресу. 53 Міжнародний Євхаристійний конгрес відбудеться 8-15 вересня 2024 року, з нагоди 150-ї річниці присвячення Еквадору Пресвятому Серцю Ісуса. 

Про це пише КАІ.

«Ця грандіозна церковна зустріч підкреслить плідність Євхаристії для євангелізації та віднови віри – написав Святіший Отець – Ці слова ставлять нас перед викликом, який приймаємо як архідієцезія Кіто та Конференція єпископів Еквадору. Міжнародні Євхаристійні конгреси відбуваються кожні чотири роки у різних містах світу, обраних Святішим Отцем, та становлять найбільшу подію католицької Церкви на світі», – нагадали єпископи Еквадору.  

«Братерство, щоби зцілити світ» – таку тему обрав Папа Франциск для конгресу. Без сумніву, продовжують єпископи, «це актуальна тема, бо живемо у світі, знищеному та пораненому війнами, насиллям, болем та стражданнями».  

Нагадуємо, попередній Міжнародний Євхаристійний конгрес відбувся у вересні 2021 року в Будапешті під гаслом «У Тобі всі мої джерела». Запланований він був на 2020 рік, однак через пандемію його відклали. 

Фото: CNA

Схожі новини:

Поширити новину: