Папа єпископам Азії: старайтеся зрозуміти, що Святий Дух каже Церквам Азії

Вітаючи членів Федерації Єпископських Конференцій Азії із 50-річчям, Папа Франциск закликав, аби Церква регіону вміла шанувати розмаїття та була уважною до потреб молоді та вбогих, нагадуючи про важливість того, аби миряни втілювали дари Хрещення.

Про це пише Vatican News.

«Це важливо, щоби регіональні конференції зустрічалися з певною постійністю, бо в цей спосіб Церква формується, зміцнюється в своїй мандрівці. А фундаментальне запитання звучить: що Святий Дух каже Церквам Азії? На нього ви повинні дати відповідь», – каже Папа Франциск, звертаючись за посередництвом відеопослання до учасників ювілейного засідання Федерації Єпископських Конференцій Азії, що із дворічним запізненням, спричиненим пандемією, нарешті змогла зібратися на пленарну зустріч та відзначити 50-річчя свого заснування.

Промовляючи до делегатів, зібраних від 12 до 30 жовтня 2022 року в Бангкоку, столиці Таїланду, Святіший Отець згадав про те, що коли відбулося перше засідання регіонального єпископату, а це було 1970 року в контексті візиту до Азії Папи Павла VI, він побачив «континент великих мас», більшість в яких становила молодь.

«Єпископи констатували тоді, що ці маси пробуджувалися від фаталізму до життя, гідного людини, і також пробуджувалася молодь, а це були ідеалісти, свідомі, стурбовані, нетерпеливі та неспокійні люди; культурно відмінні суспільства пробуджувалися, щоби стати справжньою спільнотою народів», – сказав Папа Франциск, зазначивши, що це означало, що «Церква в Азії була покликана якнайбільш автентично бути Церквою вбогих, Церквою молоді та Церквою в діалозі з азійськими попутниками з інших конфесій».

Святіший Отець зазначив, що прагне духовно розділити праці братерської зустрічі та обміну ідеями та закликав прямувати далі, побажавши, щоби «миряни брали на себе обов’язки, що випливають з Хрещення», а також наголосив на важливості шанування «особливостей кожної Церкви, бо вселенська Церква є не одноманітною Церквою», а «вселенською в пошані до особливостей кожної Церкви».

Схожі новини:

Поширити новину: