Карітас-Спес Україна: нагорода за заслуги перед українським народом

Грамоту «За заслуги перед Українським народом» вручив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук. Церемонія нагородження відбулась сьогодні, 4 жовтня, в Будинку митрополита Національного заповідника «Софія Київська».

Про це повідомляється на сторінці Карітас-Спес Україна.

Як зауважив Перший віцеспікер українського Парламенту Олександр Корнієнко, що сьогоднішній захід став знаком співпраці та діалогу, вдячності з боку влади, українського народу релігійним спільнотам та організаціям, які користуються дуже високою довірою.

«За важкі сім місяців війни ми побачили, що ваша підтримка, ваше добре пасторське слово дуже важливе для українців і в тилу, і на фронті», – зауважив пан Корнієнко. Також додав, що таке нагородження відбувається вперше, але, він впевнений, не востаннє. «Співпраця законодавчого органу із різними релігійними організаціями та спільнотами досить насичена та глибока. І це особливо проявилося під час війни, коли влада, разом із духовенством, стали в один стрій, щоб підтримати та заспокоїти людей, а церкви стали справжнім прихистком для українців». 

Ми вітаємо всіх причетних. І нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення Місія «Карітас-Спес Україна» надала понад 3 000 000 соціальних сервісів в шелтерах для ВПО та  продуктовими та гігієнічними наборами, речами та медикаментами. На сьогодні ми охоплюємо допомогою понад 15 000 населених пунктів у 23 областях України. Дякуємо за довіру. Наше служіння триває.

Схожі новини:

Поширити новину: