Кам’янець-Подільський: відбулися кармелітські реколекції для юнаків

Від 30 вересня до 2 жовтня, у мальовничому українському місті Кам’янці-Подільському відбулися кармелітські реколекції для юнаків.

Про це повідомляють отці у фейсбуці на своїй сторінці Босі Кармеліти в Україні.

Їх гаслом були слова: «Між хаосом та космосом» – чоловіча духовність». Ми старалися усвідомити важливість ладу в нашому моральному житті. Дорогою до нього є логіка Божих заповідей, подібно до того, як логіка фізичних правил є основою гармонії у природі. Під час динаміки, у якій були хаотично змішані три біблійні історії, хлопці, поділені на три команди, мали завдання знайти їх властивий порядок. Мета цього досвіду – донести до свідомості юнаків, що кожна людина має неповторну історію.

У суботу, 1 жовтня, у день спомину Святої Терези від Дитяти Ісуса, згадували ми, як «Мала Свята» відкривала очі на прояви Божої любові у своєму житті, що спричинилося до визнання святою: Господь виповнив всі її прагнення та дитячі мрії.

За два вечори, які дарував нам Господь на реколекціях, ми молилися Розарій за Україну і співали пісні, які є виразом нашого прагнення, щоб Господь був прославлений в Україні. Прекрасно звучали слова «Співає вільна Україна!». Особливим досвідом для юнаків стала Адорація Ісуса у Пресвятих Дарах, про який вони ділилися наприкінці реколекцій. Відповідне впровадження в молитву допомогло їм увійти в цю чудову зустріч з Господом.

Біблійний квест посприяв усвідомленню учасників, що потрібно їм більше знайомитись зі Святим Письмом. Перебуваючи в Кам’янці, неможливо було не відвідати фортецю. Для декого це було перше знайомство із національною пам’яткою. Ми відвідали мальовниче приміщення замку та подолали бездоріжжя стрімких стежок довкола фортеці. Маю надію, що реколекції спричиняться до гармонійного розвитку учасників на духовному рівні та принесуть плід нових покликань до Ордену Босих Кармелітів.

Схожі новини:

Поширити новину: