Найвищий капелан Лицарів Колумба відвідав Львів

До Львова, з коротким візитом солідарності та підримки прибув архієпископ Балтімора (Меріленд, США) Вільям Лорі, Найвищий капелан Лицарів Колумба.

Про це пише сайт Львівської архідієцезії.

У неділю, 2 жовтня, високий гість разом із архієпископом Мечиславом Мокшицьким відвідав два осередки для вимушених переселенців – монастир сестер-бенедиктинок у Солонці та парафію св. Йоана Павла ІІ у Сокільниках. 

Там він зустрівся з родинами, які через війну були змушені покинути свої рідні міста. Більшість із них втратили свої домівки тож зараз потребують всебічної підтримки.

Архієпископ Лорі передав вимушеним переселенцям допомогу, яку зібрали Лицарі Колумба, поблагословив та запевнив, що єпископи та віряни у Сполучених Штатах будуть підтримувати Україну у її боротьбі за справедливий мир та перемогу так довго, як це буде необхідно.

Крім відвідин та спілкування з переселенцями, архієпископ Лорі очолив також Святу Месу у храмі св. Йоана Павла ІІ, після завершення якої відбулося вручення відзнак та впровадження в уряд нових офіцерів Ордену Лицарів Колумба в Україні. На церемонії був присутній також владика Михайло Бубній – Екзарх Одеський УГКЦ.

Нових офіцерів впроваджував в уряд пан Юрій Малецький – Національний Делегат Лицарів Колумба в Україні. Цього дня він також отримав з рук архієпископа Мечислава Мокшицького митрополита Львівського медаль бл. Якова Стрепи за жертовне та самовіддане служіння потребуючим у часі війни.

Текст: Віта Якубовська

Фото: Сергій Якубовський

Схожі новини:

Поширити новину: