Новий монастир капуцинів у Львові — місце прослави Бога

В урочистість Успіння Пресвятої Діви Марії, 15 серпня, у Львові відбулася знакова подія для  Української Кустодії Братів Менших Капуцинів – освячення монастиря для нової спільноти братів. Таким чином капуцини відзначили 315 років свого служіння у Львові, до якого вони повернулися після 75 років відсутності.  

Про це пише CREDO.

Брати-капуцини вже втретє приходять до Львова, починаючи з 1707 р. Утретє вони оселилися у місті Лева у 2021 році, 23 вересня — у день спомину св. Отця Піо, покровителя Кустодії. Обидва монастирі, які раніше належали Ордену, зараз використовуються іншими релігійними громадами, тож довелося шукати нове місце. Будинок для третього монастиря було придбано 17 червня 2022 року, у День народження Слуги Божого о. Серафима Кашуби, капуцина, ревного душпастиря у підпіллі, який народився і завершив свій земний шлях у Львові. 

Урочисту Євхаристію та освячення монастиря очолив єпископ-помічник Львівської архідієцезії Едвард Кава, брат отців-капуцинів у францисканському покликанні. Разом із єпископом служили бр. Блажей Суска OFMCap, настоятель Кустодії, бр. Казимир Ґузік OFMCap, настоятель львівської спільноти капуцинів, о. Ян Нікель, декан Львівського деканату, а також брати-капуцини та дієцезіяльні священники, які прибули розділити радість появи нового духовного осередка у Львові. 

На початку урочистої події владика висловив сподівання, що благодать із цього монастиря розійдеться на ціле місто й на всіх, кому брати будуть служити, а Діва Марія заопікується ними і буде їм у всьому допомагати. А у проповіді доповнив: Завдання монастиря капуцинів у Львові – бути місцем прослави Бога. Щоби кожен, хто сюди приходить, піднімав очі до неба і прославляв Бога, забуваючи про земне і пригадуючи про вічне і небесне — те, до чого ми всі мандруємо. Євхаристія — це найдосконаліший спосіб, щоб освятити це місце і звершуючи тут Євхаристію ми хочемо просити Бога за заступництвом Марії Внебовзятої, щоби воно було благословенням, щоби у цьому місці ми відчули нове життя, як Єлизавета при зустрічі з Марією, щоб тут завжди лунали ці слова: «Величає душа моя Господа і радіє дух мій у Бозі, Спасі моїм». 

Після Святої Меси єпископ Кава освятив приміщення монастиря та поблагословив присутніх на радісне святкування цієї події, яке відбулося у дуже родинній та теплій атмосфері. 

Схожі новини:

Поширити новину: