Єпископат України: День Державності пригадує про багатовікову боротьбу за нашу незалежність

Звернення Конференції єпископів України з нагоди Дня Української Державності.

Дорогі у Христі Брати і Сестри!

Сьогодні, 28 липня 2022 року наша Батьківщина вперше відзначає День Української Державності, який припадає на День Хрещення Київської Русі-України та спомин Святого князя Володимира Великого, який приніс на наші землі Добру Новину про спасіння людства Господом Ісусом Христом.

Наш край має понад тисячолітню історію становлення своєї державності, яка бере початок з часів Київської Русі, Галицько-Волинського князівства, Литовсько-Руської держави, Гетьманщини, через УНР та ЗУНР, Карпатську Україну, аж до сучасної України. День Державності – це нагода та пригадування всім нам про необхідність пошани та любові до своєї Батьківщини, про багатовікову і теперішню боротьбу за нашу незалежність, культуру та ідентичність.

Сьогодні, у цей День, ми заносимо наші особливо ревні, благальні молитви до Господа за мир в Україні, за наших захисників і захисниць, за співвітчизників, які перебувають на окупованих територіях та тих, що знаходяться під постійною загрозою ворожих обстрілів, за полонених і поранених, за розлучені сім´ї та за всіх постраждалих у цій страшній війні.

Ми молимося також за тих, на чиїх раменах спочиває влада та відповідальність за долю української державності, аби з Божою допомогою та натхненні проводом Святого Духа виконували це відповідальне завдання: «Дай їм, Господи, здоров’я, мир, згоду, стійкість, щоб вони виконували без перешкоди найвищу владу, яку Ти їм вручив. Ти бо, Господи, Царю Небесний усіх віків, даєш людським синам славу, честь і владу над тими, що є на землі. Скеруй, Господи, їхню думку на те, що є добре і приємне для очей Твоїх, щоб, сповняючи побожно, мирно і благодушно владу, яку Ти їм дав, вони знайшли Твою ласку» (папа св. Климент Римський).

Нехай опікуються нашим краєм Пресвята Діва Марія, Покровитель України Святий Архангел Михаїл та всі наші святі покровителі.

Львів, 28 липня 2022 року

Конференція Римсько-Католицьких Єпископів в Україні

Схожі новини:

Поширити новину: