Єпископ Микола Лучок на свяченнях дияконату: «Без жертви немає любові»

Проповідь єпископа Миколи Лучка ОР, Апостольського адміністратора Мукачівської дієцезії під час свячень дияконату Юрія Голотюка.

Священство народжується з кохання. Це відбувається, коли молодий чоловік закохується у Церкву. Він всю свою чоловічість віддає Церкві. Той, який відчуває поклик у серці мав би бачити вогонь любові до Церкви. Якщо нема любові до Христової Церкви, як до коханої, за котру віддаємо своє життя – покликання втрачає сенс. Це – не робота!

Чуємо, як у пророка Ісаї, Бог Отець запитує: «Кого мені послати?». Бог стурбований, бачить, наскільки люди зранені і стурбовані, взяті у диявольський полон, серце Його розривається, і, врешті, воно розірвалось на хресті у Серці Ісуса. «Хто нам піде? Кого нам послати?» І тоді Син Божий каже: «Ось я!».

Так само і Юрій – сам просить, що хоче стати у ряди священницькі, сам просить що хоче стати дияконом. Він чує голос Божий.

Так і диякони, священники, на взір Ісуса відповідають: «Ось я, пошли мене!» І так само, на взір Ісуса, віддають життя. Без жертви немає любові.

Радість і плоди любові, які досвідчуємо, перекривають усі страждання.

Джерело: Veritas

Схожі новини:

Поширити новину: