Папа зустрівся з групою дітей з України, що знайшли тимчасовий притулок в Італії

Серед учасників загальної аудієнції минулої середи були українські діти та їхні вихователі, що вже два місяці є гостями італійської волонтерської організації «Misericordie» в Тоскані.

Про це пише Vatican News.

Від 2 квітня в місцевості Фошіандора, що в історичній області Ґарфаніяна в центральноіталійському регіоні Тоскані, перебувають понад тридцять дітей з України віком від 9 місяців до 17 років, та десять вихователів і опікунів, які є гостями місцевого осередку організації «Misericordie», 120 волонтерів якого протягом дев’яти тижнів чергувалися в Жешуві на кордоні між Польщею та Україною, допомагаючи біженцям, які втікають від жахіть війни.

В середу, 8 червня 2022 року, волонтери та їхні гості з України прибули на площу Святого Петра у Ватикані, щоб взяти участь в загальній аудієнції з Папою Франциском, з яким по її завершенні мали змогу особисто привітатися.

На українсько-польському кордоні «Misericordie» з Ґарфаніяни організували групи евакуації осіб з інвалідністю. Їхнім завданням було транспортувати людей, які не можуть пересуватися, до лікарень, щоб отримати першу допомогу, а згодом – до Італії на лікування. Вони розповіли для «L’Osservatore Romano», що приймаючи біженців, побачили, що є багато дітей, які потребували захисту.

«Вони не були в безпеці, – зазначили представники волонтерів, – тому ми їх прийняли в релігійній інституції в Фошіандорі в Ґарфаніяні, де в очікуванні на можливість повернутися до своїх батьків чи на батьківщину, вони зможуть продовжувати своє зростання і шкільне навчання в захищеному середовищі разом із деякими зі своїх вихователів і культурними медіаторами».

Схожі новини:

Поширити новину: