Папа Франциск отримав у подарунок вишиваний рушник (ФОТО)

Папа Франциск зустрівся з прем’єр-міністром Чеської Республіки. Серед тем візиту – війна в Україні та її вплив на регіональному й міжнародному рівнях, як також гуманітарна ситуація та прийняття біженців, а серед подарунків – рушник, який вишивали українки.

Про це пише Vatican News.

У четвер, 9 червня 2022 року, Папа Франциск прийняв у Ватикані Петра Фіалу, Прем’єр-міністра Чеської Республіки, який опісля зустрівся також із кардиналом П’єтро Пароліном, Державним Секретарем Апостольського Престолу, якого супроводив архієпископ Пол Річард Ґаллаґер, Секретар у справах стосунків з державами та міжнародними організаціями.

Розмова Глави чеського уряду зі Святішим Отцем тривала приблизно півгодини та завершилася обміном подарунками. Окрім звичного при таких нагодах набору спеціальних видань документів свого понтифікату, Папа подарував гостеві бронзовий медальйон із зображенням святого Мартина Турського, який дарує жебракові частину свого плаща, а серед подарунків, які він отримав, був вишиваний рушник, який вишивали чеські та українські жінки.

В повідомленні прес-служби Апостольського Престолу зазначається, що під час переговорів у Державному Секретаріаті сторони зупинилися на добрих двосторонніх стосунків і на ролі Церкви в суспільстві. Прозвучало також побажання ще більше зміцнити та розширити співпрацю. Крім того, було обговорено питання, що стосуються війни в України та її впливу на регіональному та міжнародному рівні, звертаючи особливу увагу на гуманітарну ситуацію та прийняття біженців.

Фото: Vatican Media/ EWTN Vatican

Схожі новини:

Поширити новину: