Виставка у Львові: роздуми про Бога на війні

9 червня 2022 року, у Львівському музеї історії релігії відкрили виставку «Sanctum» (Святе) Романа Барабаха. На виставці львівський художник презентував 7 емоційних графік пастельними олівцями. 

У коментарі для Tvoemisto.tv Роман Барабаха повідомив, що ця виставка про роздуми на тему війни, святості, духовності.

«Це виставка – така собі рефлексія, щоденник подій, які відбуваються, але без конкретики. У своїх роботах я хочу людину заспокоїти, що Бог є всюди, він допомагає, не мовчить», – сказав митець.

Художник зазначає, що на виставці також представлені роботи, котрі виглядають як сумніви людини.

«Одна з моїх робіт називається мовчання, коли солдат закрив руками обличчя, і, можливо, це відчай або сумнів. Чи є взагалі Бог, адже я сиджу в окопах, а навколо такий жах. Але поруч з ним обличчя Христа, навіть якщо ми його не чуємо, він інколи може мовчати, щоб заговорили ми», – додав він.

Роман Барабах додав, що всі графіки пов’язані з вірою, а на кожній картині зображені емоції та відчуття людей в умовах війни. Серед них є «Молитва перед боєм», «Мовчання», «Діти в бомбосховищі», «Причастя на Азовсталі», «Архистратиг Михаїл». Також деякі його роботи зроблені на основі фотографій. 

Як зазначив сам автор, роботи можна буде придбати, а половину коштів він передасть волонтерам ОУМ «Спадщина» та Юлії Федосюк (дружині військового з «Азову»).

Музей розташований за адресою: пл. Музейна, 1. Відвідати сторінку Facebook.

Схожі новини:

Поширити новину: