Секретар у справах стосунків Святого Престолу з державами зустрівся з єпископами УГКЦ

У середу, 18 травня, архієпископ Пол Річард Ґаллаґер, Секретар у справах стосунків Святого Престолу з державами, у межах триденного візиту в Україну, відвідав у Львові Свято-Юрський комплекс і зустрівся з єпископами Української Греко-Католицької Церкви.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ

На території архікатедрального собору Святого Юра архієпископа Ґаллаґера зустрів владика Володимир Груца, єпископ-помічник Львівської архієпархії, у супроводі священників архієпархії.

Ватиканський дипломат відвідав собор Святого Юра, де ознайомився з його історією. Також спустився до крипти собору, де поховані очільники УГКЦ, серед яких праведний митрополит Андрей Шептицький та патріарх Йосиф Сліпий.

Відтак у Митрополичих палатах Свято-Юрського комплексу відбулася зустріч секретаря у справах стосунків Святого Престолу з державами з єпископами УГКЦ.

У зустрічі з архієпископом Ґаллаґером взяли участь: архієпископ та митрополит Львівський Ігор Возьняк, архієпископ та митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин, єпарх Самбірсько-Дрогобицький Ярослав Приріз, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архієпархії Теодор Мартинюк та єпископ-помічник Львівської архієпархії Володимир Груца.

Учасники зустрічі обговорили низку пасторальних питань, зокрема особливості та виклики душпастирства в умовах війни.

Митрополит Ігор в особі секретаря у справах стосунків Святого Престолу з державами подякував Апостольській столиці за вияв солідарності та підтримку України, а також за докладені зусилля, спрямовані на припинення війни у цей трагічний для країни час. Митрополит Львівський, дякуючи за візит, підкреслив, що подібні зустрічі з особами високого рангу з Ватикану є надзвичайно важливими для Української Греко-Католицької Церкви, зокрема в час оборонної війни України від російської агресії.

Насамкінець архієпископ Ґаллаґер подякував єпископам за спільний час, наголосивши, що візит до України є для нього дуже важливим.

Пригадуємо, що архієпископ Пол Річард Ґаллаґер, Секретар у справах стосунків Святого Престолу з державами, від 18 до 20 травня 2022 року здійснює візит в Україну, відвідуючи Львів, Київ і місця, що постраждали від війни. Подорож організована в контексті 30-річчя встановлення дипломатичних стосунків на знак близькості Папи та Апостольської столиці з народом, який страждає від війни, та ствердження важливості діалогу для відновлення миру.

Схожі новини:

Поширити новину: