Нехай прийде мир! Заклик провідників об’єднань Церков Європи

Очільники Конференції європейських Церков та Комісії єпископатів Європейського Союзу здійснили спільний візит на українсько-польський кордон, де зустрілися з тими, хто допомагає біженцям з України та звернулися із великоднім посланням, закликаючи до молитви та дій задля миру.

Про це пише Vatican News.

Кардинал Жан-Клод Оллеріш, Голова Комісії єпископатів Європейського Союзу, та преподобний Крістіан Кріґер, Голова Конференції Європейських Церков, що згуртовує православні, протестантські та старокатолицькі Церкви континенту, здійснили спільний візит до кордону між Україною та Польщею, де відвідали структури, які приймають і підтримують біженців, що втікають від війни в Україні. Там вони також поширили спільне великоднє послання, присвячене темі миру.

«Христове пасхальне таїнство приводить нас у саме серце несправедливості, насильства та страждання; історії страстей та смерті Христа є відлунням людського страждання й трагедій, які переживають у багатьох частинах світу, також і українці, як у своїй країні, так і повсюди, куди їх привели дороги вигнання», – читаємо у зверненні, автори якого зазначають: «У Христі Бог поєднується з нашою людською природою, беручи на Себе наші обмеження та нашу ненависть, перетворюючи нашу безвихідь, наше обурення, почуття приреченості та відчаю в надію через уповання на Нього. Це перетворення, – підсумовують очільники об’єднань Церков на Європейському континенті, – відбувається як у людині, так і у світі, який Бог любить».

Глибоко вражені величезною людською трагедією, відображеною в очах біженців, яких вони зустрічали, кардинал Оллеріш і преподобний Кріґер висловили свою щиру вдячність всім операторам благодійних організацій і волонтерам, державній і церковній владі за конкретну солідарність, виявлену до людей, які все втратили через війну, від початку якої українсько-польський кордон перетнули понад 2 мільйони людей, основна більшість з яких – це жінки та діти. В контексті наближення Пасхи вони заохотили всіх «не переставати вірити в горизонт, який перед нами відкриває Божа благодать, виявлена в Христі».

Під час візиту до Польщі Голова Комісії єпископатів ЕС та Голова Конференції Європейських Церков відвідували також місцеві церкви різних конфесій, високо оцінивши розмаїті гуманітарні проекти на зусилля, спрямовані на прийняття українських біженців. Організатором візиту була Екуменічна Рада Польщі.

Схожі новини:

Поширити новину: