Паролін про посвячення Марії: щоб Вона допомогла там, де ми безсилі

Державний Секретар Апостольського Престолу поділився думками про значення акту посвячення України та Росії Непорочному Серцю Марії, яке Папа Франциск здійснить в єдності з єпископами світу в п’ятницю, 25 березня.

Про це пише Vatican News.

«Перед обличчям трагедії, що триває в Україні, не припиняються зусилля Церкви, спрямовані на те, щоби нести надію численним людям, змушеним залишити свої домівки, як також зусилля, спрямовані на підтримку діалогу й на те, щоби відкрити дороги до примирення», – сказав кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Апостольського Престолу, який 23 березня 2022 року брав участь у конференції послів, акредитованих при Апостольському Престолі, які представляють країни Африканського Союзу та Європейського Союзу.

Відповідаючи на запитання журналістів, яке стосувалося розмови Папи з Президентом України, що відбулася у вівторок, кардинал Паролін зазначив, що співрозмовники висловили обопільну стурбованість щодо безпеки гуманітарних коридорів. За словами Державного Секретаря, станом на тепер немає нічого нового, що стосується пропозиції посередництва, запропонованого Апостольським Престолом.

«Залишається цінною справа відкритості та готовності до діалогу, до якої нас часто закликає Папа Франциск», – сказав кардинал, говорячи про роль Апостольського Престолу в період, коли в Європі «знову віють вітри війни, яких ми сподівалися вже більше ніколи не побачити». «На початку здавалося, що планувався бліц, але речі змінюються. До чого ми постійно закликаємо – це, щоб припинилися бойові дії, а далі – зібратися за столом: завжди є простір для переговорів».

Ділячись думками про акт посвячення та ввірення людства, а особливо Росії та України, Непорочному Серцю Марії, кардинал Паролін підкреслив, що це є молитвою до Богородиці, «щоби Вона навернула серця». «Це релігійний акт, піднесено релігійний акт, через який ввіряємося Їй, Матері милосердя та Цариці миру, щоби Вона прийшла з поміччю туди, де людські вміння дуже часто не досягають», – сказав він, додавши, що «це обряд, більше притаманний католицькій традиції», але це «не повинно створити проблем в екуменічній площині». «Існує також багато прецедентів, відбувалися національні чи місцеві посвячення Ісусові, не тільки Богородиці. Це означає просити допомогу в Богородиці в настільки важкій ситуації, в якій ми живемо, і яка, як здається, не має вирішення, принаймні негайного», – зазначив Державний Секретар Апостольського Престолу.

Схожі новини:

Поширити новину: