Кардинал Паролін переговорив з Лавровим: зупинити бойові дії

Відбулася телефонна розмова між Державним Секретарем Апостольського Престолу та Міністром закордонних справ Росії. Кардинал Паролін повторив слова Папи та запевнив у готовності до будь-якого посередництва.

Про це пише Vatican News.

У вівторок, 8 березня 2022 р., відбулася телефонна розмова між Державним Секретарем Апостольського Престолу кардиналом П’єтро Пароліном та Міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Кардинал повторив те, до чого неодноразово закликав Папа Франциск, тобто, припинити бойові дії. А також запевнив у готовності Апостольського Престолу до будь-якої форми посередництва, яка може бути корисною для сприяння мирові.

Про це, відповідаючи на запитання журналістів, розповів Маттео Бруні, Директор Ватиканського прес-центру, в повідомленні якого читаємо: «Підтверджую факт телефонної розмови між кардиналом Державним Секретарем і російським Міністром закордонних справ.

Кардинал переказав глибоку стурбованість Папи Франциска війною, що триває в Україні, та повторив те, про що Папа сказав минулої неділі під час молитви «Ангел Господній». Зокрема, він повторив заклик припинити збройний наступ, гарантувати гуманітарні коридори для цивільного населення і тих, хто надає допомогу, й щоби насильство зброї поступилося переговорам. У цьому сенсі Державний Секретар ще раз підтвердив готовність Апостольського Престолу зробити все можливе, послужити досягненню цього миру».

Схожі новини:

Поширити новину: