Кардинал Краєвський зустрівся з біженцями з України (фотогалерея)

Як повідомлялося, два ватиканських кардинала Конрад Краєвський та Майкл Черні цими днями здійснюють гуманітарну місію, що виражає солідарність Святішого Отця зі страждаючим українським народом. 

Наші колеги з Польщі надіслали нам найновіші фото, на який представлена зустріч кардинала Краєвського з біженцями, що знайшли тимчасовий притулок у селищі Корчова, що розташоване поруч із українсько-польським кордоном (пункт пропуску Корчова-Краківець). Тимчасовим прихистком для людей став супермаркет, приміщення якого обладнали відповідно до існуючих потреб.

Сьогодні ж кардинал Краєвський прибув до Львова. Ось як він коментує значення цього візиту: — Присутність — це перше ім’я любові. І ця любов Святішого Отця та євангельський спосіб мислення звелів нам прибути в Україну, де люди страждають, де вони змушені до втечі, де їх убивають. Де в усій країні проливається кров. Тому ця присутність така важлива, щоб ми разом могли молитися, підтримувати одні одних. А водночас я привожу благословення Святішого Отця для всіх тих втомлених людей, що борються за свободу. Ця присутність — дуже релігійна і дуже виразна, вона свідчить про те, що Святіший Отець просто є близько, думає про цих людей, підтримує їх, а також присилає їм дуже конкретну допомогу. МИ надсилаємо її через нунціїв, нашими дипломатичними каналами. Важливо й те, що сьогодні ми зустрінемося з архієпископом Шевчуком, Верховний архієпископом, який приїде з Києва. Будуть латинський і греко-католицький архієпископи, ми будемо разом молитися. Я передам їм братні обійми від Папи. Від його імені подякую їм за те, що вони разом з людьми і, як ми знаємо, нікуди не виїдуть. Якщо тільки їхні вірні залишаться в Україні, то вони їм супроводжуватимуть в усіх обставинах. На мою думку, це найпрекрасніше обличчя Церкви. Окрім Львова, я поїду до кількох інших дієцезій, відвідаю кількох єпископів. Сьогодні я розмовляв із єпископом із Харкова, передав йому папське благословення. Куди тільки можна буде доїхати, я буду там. Але все залежить від обставин. Все тут змінюється дуже швидко. Кардинал Черни поїде спершу в Угорщину, а звідти вже в Україну. Я приїхав через Польщу, проїхав усі прикордонні переходи, почавши від Дорогуська, потім у Перемишлі, в Корчовій, був у великому залі очікування, де може перебувати 8 тисяч людей і де зараз люди чекають, щоб їм вказали напрямок, щоб їм могли забрати польські сім’ї, пише CREDO.

Схожі новини:

Поширити новину: