Перший пакет допомоги для України від «Допомоги Церкві в потребі»

Папська фундація спрямує перші транші на підтримку дієцезій та екзархатів на сході країни.

Про це пише Vatican News.

Папська Фундація «Допомога Церкві в потребі» затвердила перший пакет допомоги для України, що включає 22 гуманітарні ініціативи на суму 1 мільйон 170 тисяч євро. Кошти будуть передані безпосередньо богопосвяченим особам і духовенству Української Греко-Католицької Церкви та Римсько-Католицької Церкви. Допомога спрямована, насамперед, на терени сходу та півдня країни, де діють чотири екзархати УГКЦ – Харківський, Донецький, Одеський та Кримський, та дві римсько-католицькі дієцезії – Харківсько-Запорізька та Одесько-Сімферопольська.

Таким чином, церковні структури на сході отримають основну частину коштів, які будуть виділені найближчими днями, натомість решта коштів потраплять до західних дієцезій та єпархій, які хоч і не залучені безпосередньо у збройний конфлікт, але потребують підтримки для надання допомоги численним біженцям.

Кошти будуть розподілятися єпископами на місцях відповідно до потреб кожного священника, чернечої спільноти та вірних. Деякі з них опікуються сиротинцями, осередками для похилих віком чи одиноких матерів. Ці заклади також отримають допомогу через відповідні дієцезії. Як зазначається у комюніке, незважаючи на те, що багато людей евакуюються, ще більше залишається у містах, знаходячи притулок також і в підвалах церков і церковних інституцій, яким священники та богопосвячені особи надають захист і духовну та матеріальну підтримку.

Найближчими днями будуть затверджені проекти, призначені для західних єпархій і дієцезій. І далі фінансуються інші проекти, як збір наміреннь для служіння Святих Мес, утримання жіночих чернечих спільнот та проекти в рамках протидії поширенню Covid-19.

Схожі новини:

Поширити новину: