Відбулося чергове засідання Комісії душпастирства молоді

4-5 жовтня в Ківерцях Волинської області відбулося чергове засідання Комісії душпастирства молоді. На зустріч, яка пройшла при парафії Пресвятого Серця Ісуса, приїхали молодіжні душпастирі з п’яти дієцезій – Київсько-Житомирської,  Львівської, Мукачівської, Кам’янець-Подільської та Луцької.

Зустріч почалась у храмі, який є водночас санктуарієм Божого Милосердя, молитвою за Україну з зачитуванням імен воїнів, що обороняють нашу землю та Святою Месою. Першого дня засідання душпастирі разом із молоддю представили свою діяльність за період з лютого до жовтня 2022 р. Також були вислухані звіти по таким секторам комісії як: «Душпастирство покликань», «Захист неповнолітніх», «Тиждень виховання».

Особлива увага була приділена підготуванню до Світового дня молоді у Лісабоні. Комісія ще раз наголосила на необхідності підготовки майбутніх учасників. Допомогою в приготуванні можуть стати матеріали до СДМ, які публікуються щомісяця на сайті комісії.

Перший день зустрічі закінчився конференцією о. Вальдемара Шляхти, який поділився своїм досвідом душпастирства серед студентів.

Наступного дня Святу Месу у каплиці санктуарія Божого Милосердя очолив о. Микола Бистрицький, молодіжний душпастир Кам’янець-Подільської дієцезії. Після чого члени комісії провели верифікацію статуту та внесли до нього зміни, які відповідають актуальній ситуації молодіжного душпастирства в Україні.

Багато часу було присвячено затвердженню профілю дієцезіального делегата від молоді.  Душпастирі дуже ретельно обговорювали те, яким має бути молода людина, що приїжджає на засідання комісії разом з молодіжним душпастирем. Ще одним пунктом засідання стало опрацювання плану дій комісії на наступні п’ять років.

На закінчення зустрічі були визначені дати наступного засідання – 7-8 лютого 2023 року. Комісія Душпастирства Молоді висловлює подяку єпископу Віталію Скомаровському за гостинний прийом і добрі умови для роботи.

За матеріалами Комісії у справах душпастирства молоді в Україні

Схожі новини:

Поширити новину: