Архієпископ Кульбокас: кожна ініціатива на користь миру має сенс

Апостольський нунцій в Україні архієпископ Вісвальдас Кульбокас підкреслив, що Хода миру, що пройшла вулицями Києва, не скасовує права України захищатись від російської агресії. 

У літургійний спомин св. Бенедикта, покровителя Європи, 35 італійських організацій, в тому числі Католицька Акція, організували у Києві пацифістську маніфестацію, аби вказати на потребу відмови від насилля.

Нунцій підкреслив, що зібрані у Києві пацифісти діють на іншій площині. Це була ініціатива, що доповнює інші дії на користь миру. Йдеться про працю на культурному полі, пробудження сумління у громадянському суспільстві та міжнародній площині. Це потрібно, інакше справу війни залишаємо лише політикам та військовим.

На думку архієпископа Кульбокаса, учасники події можуть почуватись безсилими перед обличчям цієї війни. Він також пригадав образ із листів св. Хризостома, який переконував, що каміння можна розбити краплями води, якщо вони постійно на нього падають, тому такі ініціативи на користь миру мають сенс. «Потрібно формувати сумління, закликати до діалогу», – підкреслив ватиканський дипломат. Визнав, однак, що на сьогодні діалогу не існує, бо немає відкритості та доброї волі з обох сторін. «Однак це не значить, що треба піддатись», – додав архієпископ.

Переклад КМЦ за Vatican News

Схожі новини:

Поширити новину: