Італійські парафії моляться за Україну та повернення костелу св. Миколая

У декількох парафіях Італії відбулася молитва за мир в Україні та в намірі якнайшвидшого повернення костелу св. Миколая вірянам.

У санктуарії Марії Цариці Миру в Саппаді (провінція Удіне) та в парафіяльному храмі з такою самою назвою в Ауронзо ді Кадоре вірні молилися за мир та в намірі якнайшвидшого повернення костелу.

За допомогою засобів сучасного зв’язку у вівторок, 9 серпня 2022 р., у спільній розарієвій молитві з’єдналися парафіяни Саппади та молодь парафії св. Миколая в м. Києві. Роздуми до розарієвих таємниць були присвячені актуальній ситуації в Україні, коли вона потерпає від збройної агресії з боку РФ. Італійською мовою їх підготував настоятель київської парафії о. Павло Вишковський ОМІ, а свідчення до першої частини дала київська молодь. Як згадує киянка Марія-Тереза Шибанова: «Хоч ми були на відстані приблизно 2 тисячі кілометрів, відчувався особливий дух єдності у молитві».

У четвер, 11 серпня, в храмі Пресвятої Діви Марії Цариці Миру в Ауронзо ді Кадоре зібралося багато людей, щоб послухати конференцію о. Павла Вишковського ОМІ на тему ситуації в Україні та повернення костелу св. Миколая парафії. Після годинного виступу посипалися запитання, які свідчили про велику стурбованість італійців проблемою миру в Україні, водночас було видно, що оманлива російська пропаганда має свій вплив навіть на жителів цієї сонячної країни. Деякі джерела їх інформують, що якби Україна не чинила опору, то РФ її б не нищила, і що у східних областях України проживали лише росіяни, які бажали возз’єднання з Росією, а Україна їм у цьому перешкоджала, і такі подібні речі.

Отець Павло, відповідаючи на запитання, пояснював, яка ситуація насправді була і є, оскільки сам бував на сході України після 2014 року, зокрема з доброчинною місією у Піонерському к. Маріуполя. Він заохотив молитися за військових полонених з Маріуполя та за всіх жителів України, а також за українську владу, щоб дотримала свого слова і якнайшвидше повернула костел парафіяльній громаді. На завершення зустрічі учасники запевнили: «Будьте певні, ви не самі, багато наших парафіян та загалом італійців щодня увечері моляться Розарій за мир в Україні та в намірі якнайшвидшого повернення костелу святого Миколая парафії».

Схожі новини:

Поширити новину: