Два конвентуальних францисканця з України склали перші обіти

17 вересня 2022 р., в санктуарії Страстей Господніх і Матері Божої Кальварійської, біля Перемишля, п’ятеро братів, які цього року закінчили річний новіціат, склали перші чернечі обіти. Серед них було також двоє братів з Провінційної Кустодії Святого Хреста в Україні: бр. Дем’ян Мисаковець і бр. Василь Паламарчук.

Про це пише сторінка Францисканці в Україні (Орден Братів Менших Конвентуальних).

Святу Месу, яка розпочалася о 12:00 год., очолив брат Мар’ян Голомб OFMConv, провінційний міністр Провінції св. Антонія і бл. Якова Стрепи з Кракова, а проповідь виголосив брат Станіслав Пенкала OFMConv, вікарій францисканської кустодії в Україні.

Ця подія мала історичне значення: це був останній рік, коли брати готувалися у тому місці до вступу до ордену, оскільки, після сорока років формації братів-новіціїв у кальварійському монастирі, формаційний дім зачинили. Починаючи з цього року, три польські провінції матимуть спільний дім для новіціїв у Смардзевіцах, на території варшавської провінції Непорочного Зачаття ПДМ.

Перед складенням чернечих обітів, з 5 по 9 вересня 2022 р., п’ятиденні чернечі реколекції виголосив братам-новіціям бр. Павло Одуй, душпастир зі Львова.

Схожі новини:

Поширити новину: