Лицарі Колумба: зустріч капеланів рад та Національна конвенція

Наприкінці травня на території Вищої духовної семінарії св. Йосифа у Брюховичах відбулась зустріч капеланів рад обох обрядів, що оточують духовною опікою Лицарів Колумба. Після цього відбулась V Національна конвенція Ордену в Україні.

Про це пише Львівська архідієцезія.

Це вже друга конвенція за час повномасштабного вторгнення росії до України. У ній взяли участь по два представники з правом голосу з кожної ради. Під час конвенції Лицарі обрали новий склад офіцерів Національної ради, який складається з п’яти членів, а також відзвітували за братерський рік, що минув і затвердили план дій і бюджет на наступний рік.

Під час цієї конвенції вперше 95 українських лицарів отримали патріотичний ступінь та відзнаки Ордену, який у цьому році відзначає 10-ту річницю заснування своїх перших рад в Україні.

Національний делегат Лицарів Колумба в Україні Юрій Малецький зазначив, що першою була створена рада св. Йоана Павла ІІ при митрополичій базиліці Успіння Пресвятої Діви Марії з ініціативи архієпископа Мечислава Мокшицького, національного капелана Ордену в Україні: «З цього почався наш шлях і ось уже десять років ми допомагаємо тим, хто цього потребує і служимо також нашій Церкві і нашій державі. Багато наших лицарів служать у лавах ЗСУ, серед них є як офіцери, так і рядові».

Напередодні конвенції відбулася також зустріч капеланів рад Ордену. Прибуло 45 священників обох обрядів. «Це унікальна подія в Україні, адже капелани обох обрядів не завжди мають можливість поспілкуватися, спланувати спільну роботу. У нас у Запоріжжі є Ради РКЦ та УГКЦ, а саме місто на лінії фронту і важливо у цей нелегкий час об’єднати зусилля для того, щоб допомогти людям і їх підтримати. Тож думаю, що зустріч пройшла вдало і капелани нею задоволені. Ми також поділилися з ними своїми планами, які мають допомагати їм у душпастирській діяльності», – зазначив Малецький.

Сьогодні в Україні налічується 61 рада Лицарів Колумба, дев’ять з яких були зареєстровані зовсім нещодавно і роблять свої перші кроки на формаційному шляху. Тож загалом Орден в Україні налічує понад 2000 братів.

Схожі новини:

Поширити новину: