Єпископ Кава: молімося за тих, які сьогодні віддають своє життя за нас

31 травня 2023 року в храмі Божого Милосердя у Львові-Рясному, парафіяльна спільнота та громада міста попрощалися із новітнім героєм України Миколою Ковальським, який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів.

Пор це пише Львівська архідієцезія.

Святу Месу звершив єпископ-помічник Львівської архідієцезії Едвард Кава OFMConv у співслужінні з настоятелем парафії о. Рафалом Зборовським, попереднім настоятелем о. Віктором Палчинським та священниками з навколишніх парафій.

У проповіді підчас Святої Меси єпископ Едвард, звертаючись до сім’ї загиблого, до його близьких наголосив на тому, що страждання, яке випало на долю народу і кожного з нас, ми можемо перемогти невтомною молитвою та постом.

«Кохані Батьки – Романе і Ольго, брате полеглого героя Іване, дорогі брати і сестри! Віримо, що Микола надалі живе і він вже не страждає, і ніхто йому не загрожує. І жоден закомплексований маленький в кремлі, який не знає, що робить, який одержимий дияволом, не заподіє йому жодної кривди, тому що він вже є в обіймах Милосердного Бога…

Нам сьогодні треба молитися і за Миколу, і за тих, хто сьогодні стоїть і захищає нас і нашу землю від тих, які прийшли наче одержимі, наповнені ненавистю до нас. Нам треба молитися, бо ненависть і одержимість можна подолати лише молитвою і постом… Нехай наша молитва за світлої пам’яті Миколу буде подякою за дар його життя, за його приклад, за його відвагу, за те, що захищав нас усіх. Але нехай це теж буде нагадуванням для нас, що ми маємо обов’язок перед Миколою і перед тисячами тих, які сьогодні віддають своє життя за нас, змінитися, зупинити ворога нашою молитвою, допомогти Богові діяти в нас і через нас. Це наше завдання – більше молитися».

Тіло полеглого Миколи залишиться до завтра в храмі Божого Милосердя у Львові-Рясному. Завтра відбудеться молебень у Гарнізонному храмі і поховання героя на Личаківському кладовищі.

Микола Ковальський (09.01.1999-26.05.2023), львів’янин.

Навчався у ліцеї №94 Львівської міської ради. Здобував освіту у Вищому професійному училищі №29 міста Львова.

У мирний час працював на заводі «Електрон» у Львові. Захоплювався автомобілями та технікою.

Із перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації прагнув вступити до лав територіальної оборони. Згодом став на захист Батьківщини до складу 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУ.

У Миколи Ковальського залишилися батьки та брат.

Текст і фото: Олександр Кусий

Схожі новини:

Поширити новину: