Одесько-Сімферопольська дієцезія збагатилась на двох священників

У суботу, 27 травня, в Одеській катедрі відбулись свячення пресвітерату дияконів Конрада Шиманського та Андрія Бучковського. Обряд звершив ординарій єпископ Станіслав Широкорадюк OFM.

На початку Літургії єпископ Станіслав Широкорадюк OFM підкреслив важливість події, свідками якої є присутні в катедрі: «Сьогодні переживаємо значну подію в нашій катедрі – до служіння Господу народжуються два нових священники. Вони виявили бажання служити в нашій дієцезії та хочуть прийняти ці свячення. Вони потребують нашої молитви та духовної підтримки. Дякуємо Богу, що вони дійшли до цього моменту і відважно погодились прийняти цей дар священства». 

Андрій Бучковський родом з парафії св. Анни, що в Бару на Вінниччині, а Конрад Шиманський з парафії Матері Відкупителя в місцевості Островєц Швєнтокшижскі в Польщі. 

До Одеси прибули священники Одесько-Сімферопольської дієцезії, а також семінаристи та вихователі з Вищої духовної семінарії Пресвятого Серця Ісуса, що у Ворзелі, де неопресвітери навчались.

У проповіді єпископ Широкорадюк вказав на символіку урочистої події. Диякон Андрій родом з України, а диякон Конрад – з Польщі. Як два народи, український та польський, воюють з агресором та з неправдою, так і сьогодні представники двох народів будуть разом служити на духовному полі України. «Сьогодні дуже важливо зрозуміти, як світ потребує таких священників, таких людей, які готові присвятити своє життя служінню!» – підкреслив єпископ.   

Посилаючись на євангельський уривок про покликання апостолів, єпископ наголосив, що кожен мав свою дорогу до виконання місії. Апостоли були такі різні, але відкриті на Божу дію та сповнені бажання йти за Ісусом Христом. Наводячи приклад апостола Павла, який пізніше приєднався до грона Апостолів, проповідник підкреслив, що той також мав свої труднощі та проблеми, однак Господь його зміцнював благодаттю та давав сили долати труднощі. У переживанні священницького покликання важливо дбати про перебування в освячуючій благодаті та вірність молитві Бревіарію.    

Єпископ пригадав, що неопресвітери взяті від людей і поставлені для служіння людям. Це має бути покірне служіння вірянам. Не можна будувати жодної дистанції, а варто придивлятись до життя та проблем людей, вчитися від них. «Сьогодні в нас точиться війна. За цей час я найбільше отримав подяк від вірян за те, що священники залишились з ними, незважаючи на війну. Війна – це важке випробування, але люди цінують вірність пастві», – підкреслив проповідник.   

На завершення Святої Меси неопресвітери подякували батькам (батьки о. Конрада, на жаль, не змогли прибути, тому дивились трансляцію онлайн), всім, хто товаришував їм на дорозі покликання, а також хто спричинився до організації урочистості. Особливим чином лунала подяка захисникам та захисницям України. «Ісусе, тихий і сумирний серцем, вчини серця наші подібними до Твого», – сказали на завершення неопресвітери. 

Від єпископа ординарія отці Андрій та Конрад отримали хрести, які носять священники цієї дієцезії. 

Фото: Анастасія Гаврилюк 

Схожі новини:

Поширити новину: