Папа: із Зеленським ми говорили про повернення українських дітей

В інтерв’ю для іспаномовного телевізійного каналу «Telemundo» зі США Папа Франциск також відповів на запитання про нещодавню зустріч з Президентом України.

Про це пише Vatican News.

Ввечері, 25 травня 2023 року, Святіший Отець дав інтерв’ю для «Telemundo», іспаномовного телеканалу в США. Частина розмови стосувалася нещодавньої зустрічі Папи Франциска з Президентом України Володимиром Зеленським, яка 13 травня 2023 року відбулася у Ватикані.

«Я б хотів запитати про війну в Україні. Український Президент Володимир Зеленський каже, що не потребує посередників; він просить приєднатися до його формули миру, яка включає пункт про те, що Росія поверне захоплені території. Чи Ви вважаєте, що Росія повинна це зробити задля миру?» – запитував журналіст, на що Папа сказав:

«Не таким був тон нашої розмови. Я вже говорив про це. Він попросив мене про одну дуже велику послугу: постаратися зайнятися питанням дітей, які були вивезені в Росію. Він просив про це. Вони не надто мріють про посередництво, бо насправді коаліція навколо України дуже сильна. Вся Європа, Сполучені Штати. Отож, вони мають велику силу. Те, що його дуже болить, і в чому він просить про співпрацю, – це старання про повернення дітей в Україну».

«Чи для досягнення миру, на Вашу думку, Росія повинна повернути ці території?» – запитав знову журналіст, на що Папа сказав: «Це політичне питання. Мир буде досягнуто в той день, коли вони зможуть поговорити, або вдвох, або за посередництвом інших».

Схожі новини:

Поширити новину: