Суфраган Гданської дієцезії відвідав Львівщину

У такий нелегкий для всіх нас час ми цінуємо присутність того, хто нас розуміє, підтримує та допомагає. У цей особливий час відвідує Львівщину єпископ Пьотр Пшиборек, суфраган Гданської дієцезії. Він приїжджав до своїх священників і до конкретних спільнот, які вони очолюють, а саме до Івано-Франкове та Нового Яричева, контактував і відвідував хворого настоятеля з Рогатина, а також підтримував ґданського священника, який працював у Кам’янець-Подільській дієцезії.

Про це пише Львівська архідієцезія.

Від початку війни Гданська дієцезія фінансово підтримувала парафіяльні громади в Україні, де служать її священники. Ця допомога руками самого архієпископа Тадеуша Войди надійшла до нас тоннами і служила не тільки нам, але й армії та усім нужденним також на сході України.

Ця допомога триває і зараз: єпископ-помічник прибув з повним бусом подарунків.

Усе це, а також величезна допомога біженцям у Польщі, стала причиною вдячності Римсько-Католицькій Церкві в Польщі від парафіян, які спонтанно прийшли на святкування разом з єпископом Пшибореком Євхаристії в Івано-Франковому та Новому Яричеві.

Візит єпископа Петра тривав неповні три дні – з 1 до 3 травня. Увесь перший день єпископ провів у Санктуарії Матері Божої Цариці Миру, відвідавши також філіальну парафію в Повітному. Так само провів увесь другий день на парафії в Новому Яричеві. В останній день був присутній на Святій Месі в наміренні миру у Львівській катедрі разом із архієпископом Катовіц Віктором Скворцом та із архієпископом Мечиславом Мокшицьким.

Текст: о. Адам Літтвітц

Фото: о. Адам Літтвітц, Львівська катедра

Схожі новини:

Поширити новину: