Єпископ Кривицький: звільнені полонені не повинні залишитися самі

У середу, 26 квітня, 44 полонених повернулись на рідну землю. Серед світлин була одна найбільш промовиста, яку також прокоментував на своїй сторінці у фейсбук єпископ Віталій Кривицький SDB, ординарій Київсько-Житомирський та очільник комісії «Церква-Держава» при КЄУ.

«Мене, як багатьох інших, вразило фото нашого Захисника, який вчора повернувся з російського полону. Він є символом сотень і тисяч інших, які повертаються з фронту, різними шляхами і у різному часі. Дуже емоційне і промовисте фото, яке не потребує пояснень, а тільки дій. Ми маємо діло з тисячами ситуацій наших співвітчизників (військових і цивільних), які пройшли великі випробування і мають перед собою довгу дорогу реабілітації, на якій не мають права лишитися самі.

Бо вони воювали, щоб ми були у безпеці.

Нехай у поверненні додому та до здорового життя їм товаришує Воскреслий Христос, який покликаний: «нести Добру Новину бідним, звіщати полоненим визволення, сліпим прозріння, випустити пригноблених на волю, оповістити рік Господній сприятливий» (Лк 4,18-19). Слава Милосердному Господу за всіх визволених! Нехай Він сам буде цілителем їхніх тіл і душ.

А ті, кого обороняв цей Захисник, нехай візьмуть собі до серця, зробити все можливе і неможливе, щоб його реабілітація пройшла якнайшвидше. Бо після нього треба буде послужити наступним. І так ще довго після закінчення цієї жорстокої і людоненависної війни.

Це не доля, це виклик».

Фото: Vitalii Yurasov

Схожі новини:

Поширити новину: