Візит підтримки в Україну головного капелана Сполучених Штатів

28 грудня, архієпископ для військових служб Сполучених Штатів Америки та новообраний голова Конференції католицьких єпископів США Тімоті Броліо, прибув до Львова з робочим візитом.

Про це повідомляє Львівська архідієцезія.

Високий гість разом із єпископом Едвардом Кавою OFMCap відвідав два осередки для вимушених переселенців – монастир сестер-бенедиктинок у Солонці та парафію св. Йоана Павла ІІ у Сокільниках.

Перед цим він побачив власними очима, як працюють волонтери на складах разом із єпископом Едвардом та з командою Карітас-Спес, які забезпечують сім’ї біженців, дітей та жінок всім необхідним для життя. Архієпископ Тімоті Броліо зустрівся з родинами, які через війну були змушені покинути свої рідні міста. Більшість із них втратили свої домівки тож зараз потребують всебічної підтримки. Архієпископ Тімоті поблагословив вимушених переселенців та запевнив, що єпископи та віряни у Сполучених Штатах будуть підтримувати Україну у її боротьбі за справедливий мир та перемогу так довго, як це буде необхідно.

Під час спільної вечері голова Конференції католицьких єпископів США Тімоті Броліо та виконуючий обов’язки голови Конференції єпископів РКЦ в Україні обговорили подальшу співпрацю у допомозі жертвам війни в Україні.

Главою Конференції католицьких єпископів США на наступних три роки архієпископа Тімоті Брогліо обрали 15 листопада 2022 року. До того часу він був генеральним секретарем єпископату. З 2001 до 2008 був Апостольським нунцієм в Домініканській Республіці та Делегатом у Пуерто-Рико, а з 2008 року звершував служіння архієпископа для військових служб Сполучених Штатів Америки.

Схожі новини:

Поширити новину: