Папа: не забуваймо про братів і сестер українців, які страждають від війни

Просячи вірних підтримати його подорож у центральну Європу, де «не перестають віяти холодні вітри війни», Папа Франциск закликав не забувати про українців, які досі страждають від цієї війни.

Про це пише Vatican News.

«Наступної п’ятниці я поїду на три дні до Будапешта в Угорщині, щоби доповнити подорож, яку 2021 року здійснив на Міжнародний Євхаристійний Конгрес», – сказав Папа Франциск, промовляючи після молитви «Царице Неба» в неділю, 23 квітня 2023 року, до паломників, які зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, додаючи: «Це буде також візит у центр Європи, над якою і далі віють холодні вітри війни, в той час як переміщення багатьох людей ставлять на порядку денному нагальні гуманітарні питання».

«Але тепер, – мовив Святіший Отець, – хочу з любов’ю звернутися до братів і сестер угорців, чекаючи на візит до вас. Я знаю, що ви з великими стараннями приготовляєте мій приїзд: від щирого серця дякую вам за це». Папа Франциск попросив всіх паломників супроводжувати його молитвою під час цієї подорожі, а тоді додав:

«І не забуваймо про наших братів і сестер українців, які досі страждають від цієї війни».

Наступник святого Петра згадав і про те, що напередодні відзначався Всесвітній день Землі, побажавши з цієї нагоди, щоби «зусилля, спрямовані на піклування про створіння завжди поєднувалися з дієвою солідарністю з бідними». «На жаль, – додав він, – залишається серйозною ситуація в Судані, тому поновлюю мій заклик якнайшвидше припинити насильство та повернутися на дорогу діалогу. Заохочую всіх молитися за наших братів і сестер суданців».

Схожі новини:

Поширити новину: