Кременець: в останню путь провели захисника України

17 квітня римсько-католицька громада Кременця попрощалася з захисником України Дмитром Батовським, який завершив свою земну мандрівку 13 квітня 2023 року. Похоронні урочистості очолив архієпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський у співслужінні зі священниками Тернопільського деканату.

Про це повідомляє Львівська архідієцезія.

У проповіді митрополит наголосив на надії, яка випливає із нашої віри у воскреслого Христа і укріплює нас у ці важкі часи втрат і болю: уся християнська спільнота світу святкує тепер найвеличніше свято – Воскресіння Ісуса Христа. Воскресіння свідчить про безмірну Божу могутність. (…) Воскресивши Ісуса з мертвих, Бог нагадує нам про свою абсолютну владу над життям і смертю. Будучи християнами ми втішаємося тим, що наш Бог став людиною, помер за наші гріхи та воскрес на третій день. Могила не змогла його втримати. Він живий, і сьогодні сидить праворуч Бога Отця на небесах! Воскресіння Ісуса гарантує, що віруючі у Христа не залишаться в могилах, а будуть відроджені до вічного життя – це наша благословенна надія! З такою надією в серці доручаємо Господу воїна Дмитра, всіх захисників України, які на полі бою віддали життя за інших та усіх цивільних, які через злобу агресора втратили життя у цій війні.

Віддати шану воїну Дмитру Батовському та підтримати його близьких у горі втрати прийшли парафіяни, містяни, бійці місцевої Територіальної оборони та побратими.

Кременчани вийшли на вулиці свого міста, аби провести свого земляка до місця його останнього земного спочинку і стоячи на колінах висловити свою вдячність.

Схожі новини:

Поширити новину: