Папа вітає християн сходу з Пасхою, бажаючи миру всім, хто страждає від війни

Під час недільної зустрічі з паломниками Папа Франциск також висловив занепокоєння ситуацією в Судані та скерував вдячну думку до свого святого попередника Йоана Павла ІІ, який цими днями став об’єктом наклепницьких звинувачень.

Про це пише Vatican News.

«Прагну висловити свою близькість всім братам і сестрам які, особливо на сході, сьогодні святкують Пасху: найдорожчі, нехай же Воскреслий Господь буде з вами та наповнить вас Своїм Святим Духом! Благодатної вам Пасхи!» – побажав Папа Франциск, промовляючи до паломників після проказування молитви «Царице Неба» в неділю, 16 квітня 2023 року.

«І на жаль, у кричущому протиріччі з великоднім посланням, тривають війни, які надалі сіють смерть у жахливих формах. Сумуючи з приводу цієї жорстокості, молімося за їхні жертви, просячи в Бога, щоби світ більше не мусів переживати жахіття насильницької смерті, сподіяної рукою людини, переживаючи натомість зчудування життям, яке дає та оновлює Своєю благодаттю Господь!» – сказав Святіший Отець, скерувавши окрему думку до братів і сестер в Україні та Росії, які сьогодні святкують Великдень, побажавши Божої близькості та Його допомоги в досягненні миру.

«Із занепокоєнням слідкую за подіями, що відбуваються у Судані», – також сказав Папа, запевняючи і суданський народ, «який вже зазнав чимало випробувань», у своїй близькості та закликаючи молитися за те, «щоби зброю було складено, щоби переважив діалог, щоб разом відновити шлях миру та згоди».

Вітаючи римлян і паломників, що зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, Святіший Отець окремо згадав про молитовні групи, які розвивають духовність, зосереджену на Божому Милосердю. В цьому контексті він сказав: «Впевнений у тому, що виражаю почуття віруючих усього світу, звертаюся з вдячною думкою до пам’яті святого Йоана Павла ІІ, який цими днями став об’єктом образливих і безпідставних обвинувачень».

Схожі новини:

Поширити новину: