Єпископ Широкорадюк: у нас є за що дякувати Богу

Воскресіння Господнє – найбільша церковна урочистість, що нагадує нам про перемогу світла над темрявою і про двері до спасіння, відчинені для кожного з нас. Але в умовах війни буває непросто зберегти в душі радість і віру в остаточний тріумф добра.

Єпископ-ординарій Одесько-Сімферопольської дієцезії Станіслав Широкорадюк у коментарі для CREDO наголосив на тому найголовнішому, з чим ми маємо зустрічати цьогорічну урочистість Воскресіння Христового, щоб мати у своєму серці щиру довіру і надію.

«Перше і найголовніше: я порадив би кожному дякувати за те, що ми маємо, бо могло бути набагато гірше. Цього року ми зустрічаємо Великдень у кращій ситуації, ніж було торік, це абсолютно точно. Минулого року в цей час було набагато гірше і набагато страшніше. Цьогоріч ми відчуваємо більше надії та більше оптимізму, і тому варто дякувати Богові за те, що в нас є. Довіритись Богові і подякувати Йому – це те, що необхідно зробити, наближаючись до святкування Воскресіння Господнього.

Хочу побажати всім читачам найголовнішого: миру і добра. Нехай Господь дасть кожному віри, терпеливості й любові. На мою думку, найголовніше зараз – це не втратити довіру до Бога. А шукати її варто передусім у самих собі. Коли щось не так, я дивлюся насамперед на самого себе – і розумію, що десь тут я сам «не дотягую». Якщо є проблема з довірою, потрібно покопатися у своєму серці, щоби зрозуміти, у чому причина. Бо Господь насправді ні в чому нас не кривдить, ні в чому не ображає і нічим не обділяє – ми самі себе обділяємо. Тому треба шукати, в чому причина; і коли знаходимо цю причину й виправляємо її, тоді ми бачимо, що у нас є за що дякувати Богові, – і це відчуття залишається з нами.

Нехай Бог благословить кожного з вас. Знайте, що ми молимося за всіх: і священники моляться, і єпископи моляться, – тому ви не повинні втрачати надію. Пам’ятайте: Бог на нашому боці».

Фото: Одесько-Сімферопольська дієцезія

Схожі новини:

Поширити новину: