Єпископ Змітрович: військовій агресії товаришує культурна агресія

Очільник комісії душпастирства родин при єпископаті України єпископ Радослав Змітрович ОМІ коментує законопроєкт, що може легалізувати одностатеві співжиття в Україні. Він вважає, що прийняття цього та подібних законопроєктів руйнує нашу ідентичність та засвідчує про існування ще одного фронту, де намагаються знищити українське суспільство через культурну агресію.

Про це едеться на сторінці Credo.

Депутатка від партії «Голос» Інна Совсун подала у Верховну Раду України законопроєкт про «реєстровані партнерства», який може зробити одностатеві співжиття в Україні легалізованими.

Свою законодавчу ініціативу депутатка опублікувала 7 березня 2023 р. під хештегом «На часі», стверджуючи, що такий закон допоможе нашій державі «вирватися з pociйських скрєп і совкового світогляду», а «їхня любов – на часі». Також ця депутатка «переконана, що як суспільство, ми маємо виправити велику несправедливість, коли в частини громадян і громадянок менше прав, ніж в усіх інших». Як підтвердження «начасності» цього законопроєкту вона навела кілька цитат зі сторінки «Військові ЛГБТ» про те, як ці люди страждають, і проілюструвала фотографією «ЛГБТ-пари Павла та Владислава».

У депутатів ВРУ «є 5 днів, щоб підписати його», – зазначає Інна Совсун. При цьому вона зізнається, що «цього від нас вимагають західні союзники – і це правда, вимагають».

Також і Міністерство юстиції України збирається подати цього року до Парламенту «законопроєкт про реєстровані цивільні партнерства». ЛГБТ-діячі, зокрема ті, що займають високі позиції в урядових та законодавчих колах, усвідомлюють, що «закон про одностатеві шлюби» в Україні протягнутий не буде, тому назву змінили на «реєстровані партнерства», маючи на увазі саме одностатеві співжиття (оскільки інші «партнерства» в Україні просто є шлюбами для законодавства і для них не потрібно окремих законів). У планах цього законопроєкту – щоб українське законодавство зокрема визнавало одностатеві шлюби, укладені за кордоном.

Єпископ Радослав Змітрович так прокоментував цей законопроєкт:

«Моя найперша реакція – це здивування від появи такої пропозиції, бо в контексті війни вона дуже на руку російській пропаганді, яка саме такими пропозиціями виправдовує свою агресію проти України.

Є правдою, що чимало середовищ на Заході, які підтримують такі пропозиції, виступають саме проти допомоги Україні. Тож мене дуже дивує, що до Верховної Ради подали такий законопроєкт.

Друге здивування пов’язане з тим, що ми маємо одну страшну війну – а тепер, через такі пропозиції, створювати ще одну ділянку для конфлікту, неспокою між людьми?.. Для більшості людей в Україні це дуже дивна пропозиція, а для деяких то навіть образлива. Тому я сподіваюся, що Верховна Рада матиме здоровий глузд, звертаючи увагу на інший, більш глибокий вимір цих пропозицій – бо те, що перед нами є, це складна ситуація: з одного боку, агресія, яка хоче знищити наше існування, а з другого боку – отака пропозиція показує, що є також культурна агресія, яка намагається знищити нашу ідентичність, нашу душу. Ми – вільні, суспільство може вибирати, і ми можемо піднести голос на підставі нашого досвіду, сотень років у багатьох країнах. Можемо поставити запитання: як ми хочемо жити – як держава Україна, як суспільство? Чи йти в напрямку гармонії з природою, що вписана в людину, також і в нашу сексуальність, у напрямку гармонії з Богом, – чи в напрямку хаосу, куди вказує така пропозиція? Хаосу, самотності, ворогування самому з собою – хоча вживається інших слів, але ж досвід по інших країнах від людей, які живуть згідно з цією пропозицією [в одностатевих стосунках] – як багато там страждань.

Підсумовуючи, я можу сказати: ми проповідуємо Господа Бога, який любить кожну людину, кожну, і переконані, що тільки контакт із Господом дає людям глибокий сенс, а також здатність прийняти свої обмеження і труднощі, і використовувати своє тіло, свою сексуальність таким чином, що це приносить повноту: повноту в особистому житті і повноту в стосунках, бо любов дається у подружжі для продовження життя. Треба говорити про це правду, і ми молимося та надіємося, що Україна не дасть вкрасти в неї цю її душу, яка дана природою та вірою».

Схожі новини:

Поширити новину: