Білорусь: на вимогу влади фреску «Чудо над Віслою» у католицькому храмі зафарбували

Таке вже було за комуністів, але потім зображення битви, в якій польська армія зуміла зупинити російську агресію, не допустивши поширення атеїстичного режиму, відновили.

28 лютого стало відомо, пише CREDO, що після сюжету на головному каналі телебачення – «Білорусь‑1» – у католицькому храмі Богородиці Розарію в Солах, що на Гродненщині, зафарбували фреску біля вівтаря. Ведуча Ксенія Лєбєдєва обурилася зображенням Варшавської битви 1920 року. Фреску в цьому храмі намалювали незабаром після цієї події, що відіграла велику роль в історії Європи. Тоді Польща зуміла зупинити наступ загонів більшовицької росії, які несли з собою атеїстичний режим, і здійснила перелам у ході війни. Чудо над Віслою відбулося 15 серпня, в урочистість Внебовзяття Пресвятої Богородиці.

Перемога над російськими загарбниками вважається чудом, яке сталося за посередництвом Божої Матері. Тому фреска в цьому храмі не дивує, тим більше що він названий на честь Богородиці Розарію. На зображенні був священник, який молитвою зміцнює воїнів. Однак же, на думку працівниці держтелеканалу, картина «закликає до розпалювання національної та релігійної ворожнечі», оскільки там відображено «вбивство радянських солдатів».

У тому ж сюжеті повідомлялося, що райвиконком висунув вимогу замалювати зображення. Настоятель висловився проти, «бо вони поблагословлені, освячені». Але це все ж таки відбулося, повідомив на своїй ФБ-сторінці Witek Korybut-Daszkiewicz з посиланням на місцевих католиків і оприлюднив фото.

За радянських часів цю фреску вже замальовували, а після падіння СРСР, під час реставрації вівтарної частини храму, зображення відновили і заново освятили.

Схожі новини:

Поширити новину: