Місія Святого Престолу при ООН: спільні зусилля проти торгівлі людьми

Підписано меморандум про партнерство між «Групою святої Марти» та Департаментом внутрішньої безпеки США в справі викорінювання лиха торгівлі людьми.

Про це пише Vatican News.

У середу, 15 лютого 2023 р., в осідку Місії Святого Престолу при ООН в Нью-Йорку, зібралися представники «Групи святої Марти» та Відділу розслідувань департаменту внутрішньої безпеки США. «Група святої Марти» – це міжнародна організація об’єднує представників правоохоронних органів, ієрархів та чернечих спільнот, що в співпраці з громадянським суспільством боряться проти торгівлі людьми та сучасного рабства, а її назва походить від місця заснування – резиденції Папи Франциска, якою є ватиканський пансіонат «Дім святої Марти». Представники організації та правоохоронного органу США, що є відповідальним за розслідування злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми, поставили підписи під меморандумом про співпрацю.

«Зі злочинними прибутками, що перевищують 150 мільярдів доларів на рік, торгівля людьми – це явище, що вимагає морального лідерства та співпраці всіх секторів», – зазначив голова «Групи святої Марти» кардинал Вінсент Нікольс, пояснюючи мотиви цього партнерства. Очільник правоохоронного органу США наголосив, що підписання меморандуму показує, «як силові органи та релігійна спільнота, працюючи разом, можуть нести усвідомлення та запобігання торгівлі людьми, здійснювати справедливість і нести полегшення постраждалим».

Постійний Спостерігач Святого Престолу при ООН архієпископ Ґабріелле Каччя підкреслив, що торгівля людьми «не має кордонів, ані єдиної причини». «Боротьба з цим явищем повинна ґрунтуватися на багатовимірному і скоординованому підході. Місія Святого Престолу, – підсумував він, – радіє можливістю приймати таку важливу церемонію, яка позначає формальне визнання давньої співпраці, яка вже надала дуже необхідну підтримку жертвам торгівлі людьми, і надалі це чинитиме».

Схожі новини:

Поширити новину: