Римська дієцезія оголосила про день посту та молитви за мир в Україні

Сьогодні, 8 лютого, генеральний вікарій Святішого Отця кардинал Анджело Де Донатіс оголосив про те, що 24 лютого, річниця початку повномасштабного вторгнення Росії, стане в Римській дієцезії днем посту та молитви в намірі миру в Україні. З цієї нагоди також відбудеться Свята Меса у базиліці св. Йоана на Латерані.

«24 лютого, виповниться рік з початку конфлікту в Україні, трагедії війни, викликаної російським вторгненням. Дванадцять напружених місяців страждань, за розвитком яких ми стежимо за все більш загрозливою спіраллю. На жаль, крім того, що ми не бачимо жодного проблиску світла для припинення військових дій, ми стурбовані суспільними дебатами, в яких зброя пропонується як єдиний засіб для відновлення миру.

Ми, як віруючі, не можемо з цим погодитись: ми не хочемо змиритися з відсутністю рішень для справжнього миру. Ми також не повинні обманювати себе тим, що шлях до миру та примирення легкий. І все ж ми просимо у Господа цього миру, ми хочемо збудувати його в нашому повсякденному житті, своїми малими та великими справами», – йдеться у листі, адресованому духовенству та богопосвяченим особам Римської дієцезії

Кардинал висловив вдячність всім тим, хто відданий шляху до миру та приймає, захищає, підтримує постраждалих від війни в Україні.  

«24 лютого – символічна дата, і ми хочемо прожити її по-особливому; це не свято та не ювілей. І все ж я відчуваю необхідність запросити всіх вас провести цей день в пості та спільній молитві. Я закликаю спільноти об’єднатися і просити у Господа дар миру і зміцнювати наші дії як миротворців», – підсумовує кардинал Де Донатіс.

У п’ятницю, 24 лютого, у базиліці св. Йоана на Латерані о 18:00 відбудеться богослужіння в намірі миру в Україні.  

Схожі новини:

Поширити новину: