Повернути усмішку. Діти з України на зустрічі з Папою Франциском

Група дітей з України, що проводять канікули в одній з дієцезій на півдні Італії, побувала на загальній аудієнції з Папою Франциском.

Про це пише Vatican News.

Цими днями італійська дієцезія Теджіано-Полікастро приймає понад тридцять дітей з України, зокрема, з Києва, Дніпра, Херсона, Харкова, Запоріжжя. Деякі з них втратили батьків на війні, інші вже місяцями не бачаться з ними, бо ті потрапили в полон. У середу, 18 січня 2023 р., вони взяли участь у загальній аудієнції зі Святішим Отцем, що відбувалася в залі Павла VI у Ватикані.

З дітьми приїхали також п’ятеро виховательок, чоловіки двох з яких перебувають у російському полоні. Одна з жінок вручила Папі список полонених. Святіший Отець, спочатку приклавши листок до серця, запевнив у своїх молитвах.

Про ініціативу для «L’Osservatore Romano» розповів о. Мартіно Де Паскуале, директор Карітасу. Діти від 9 до 22 січня проводять період канікул у південноіталійської дієцезії, яка приєдналася до програми солідарності, ініційованої Карітасом Італії в співпраці з італійським Міністерством праці.

«Ми показали їм природну красу нашої території, оглянули археологічні розкопки в Помпеях, печери Пертози, храми Пестума», – сказав священник, звертаючи увагу на те, як вже в короткому часі «ці діти знову почали бігати, гратися, жартувати й сміятися, наново віднайшовши радість, втрачену протягом місяців». «Дізнавшись, що вони зустрінуться з Папою і матимуть можливість зробити фото з ним, вони зворушилися», – додав він.

Схожі новини:

Поширити новину: