Всеукраїнський санктуарій у Бердичеві: різдвяний концерт попри брак світла

Про концерт, що об’єднав задля прослави Бога, який став людиною, різні колективи парафії при Всеукраїнському санктуарії та міста Бердичева розповідає босий кармеліт о. Рафал Мишковський OCD.

У Віфлеємську ніч світло розпорошує найгустішу темряву! Тим світлом натхнені співали колядки учасники різдвяного концерту у храмі Бердичівського санктуарію в суботу 14 січня. У цей час Росія-агресор атакувала ракетами українські міста і об’єкти інфраструктури. Спричинене тим фактом вимкнення світла не стало перешкодою для проведення запланованого колядування.

Зустрілися артисти з хору педагогічного коледжу, дорослий хор нашої парафії, дитячий хор, ансамбль театральної студії, яка діє при нашому монастирі, діти-солісти і ансамбль міністрантів. Чисті голоси українських дітей та молоді лунали в ледь-ледь освітленому храмі, свідчачи не лише про різдвяну радість, але і нескореністю народу.

На завершення, дякуючи організаторам та учасникам, хранитель санктуарію отець Віталій Козак OCD, як завжди з гумором, сказав, що йому найбільше сподобався виступ міністрантів, тому що кожен з них співав у своїй індивідуальній атмосфері, тональності та ритмі, подібно, як він, коли з другим отцем співають удвох на три голоси!

Ми всі по-особливому відчули цю радість з концерту посеред темряви, без супроводу органу – це радість, яка об’єднується з нескореною надією на перемогу. Христос народився! Славімо Його!

Схожі новини:

Поширити новину: