Ватикан: синодальність на практиці

У Ватикані відбулася презентація книги «Крокуємо разом. Слова і роздуми про синодальність», яка синтезує вчення Папи Франциска.

«Це своєрідний компендіум для того, щоб жити синодальністю, застосовувати її на практиці», – зазначає с. Наталі Беккар, заступниця секретаря Генерального секретаріату Синоду Єпископів. Монахиня підкреслила, що до книги, серед іншого, увійшло послання Папи Франциска до Синоду Єпископів з нагоди 50-річчя інституції, «яке тепер діє як дорожня карта». Сестра Беккар зазначає, що сам синод, який ми зараз переживаємо, поступово просувається вперед. «Доброю ознакою цього є радість і готовність продовжувати, яку відчувають усі ті, хто вирішив долучитися до консультаційного процесу», – підсумовує монахиня.  

«Мене дуже зворушують плоди синодального процесу у Церквах, які перебувають у дуже складних ситуаціях. Незважаючи на триваючі війни, ці спільноти організували консультації. Представники цих країн зазначили, що це дає їм надію у теперішній кризовий час. Заохочую вірних бути протагоністами синодальності, беручи участь, об’єднуючись, щоб ми могли краще здійснювати нашу місію служіння світові. Це мета синоду і Божий заклик до Церкви», – каже французька монахиня.

За матеріалами КАІ

Схожі новини:

Поширити новину: