Папа: Нехай же Богородиця втішить тих, хто переживає брутальність війни

Вірний своєму звичаєві, середову зустріч з паломниками Папа Франциск закінчив закликом молитися за тих, хто страждає від війн, окремо згадуючи багатостраждальну Україну, закликавши молитися за народ-мученик.

Про це пише Vatican News.

Кожна загальна аудієнція завершується молитвою «Отче наш» і благословенням Папи, а останні слова, які промовляє Святіший Отець, звернені до молоді, хворих, похилих віком і молодят. У середу, 7 грудня, він сказав:

«Завтра – чудовий день: припадає урочистість Непорочного Зачаття. Із поглядом, зверненим на Діву Марію, завжди будьте відважними у тому, щоби поширювати цінності духу. Її, найніжнішу матір, просимо бути розрадою для тих, хто переживає випробування брутальністю війни, особливо – для багатостраждальної України. Молімося за цей народ-мученик, який багато страждає», – закликав Папа.

Трохи раніше, вітаючи паломників з Польщі, Святіший Отець згадав про нещодавнє спогадування в Люблінському Католицькому Університеті річниці «Операції Рейнгард», в рамках якої під час Другої світової війни було винищено до двох мільйонів людей, в основному, єврейського походження. «Нехай же спогадування цих жахливих подій пробудить у нас усіх прагнення та вчинки на користь миру. Це історія, яка повторюється. Бачимо тепер, що діється в Україні. Молімося за мир», – закликав він.

Схожі новини:

Поширити новину: