Cвятіший Отець – волонтерам СДМ 2023: виходити зі звичних схем

З нагоди Всесвітнього дня волонтерів Папа Франциск записав коротке вітання для команди волонтерів СДМ 2023, дякуючи всім, хто підтримує місію Церкви своєю волонтерською діяльністю.

Про це пише Vatican News.

«Волонтерство – це неймовірна сила, яка дає змогу виходити зі звичних схем, щоби щось здійснити», – сказав Папа Франциск у короткому відеопривітанні іспанською мовою, адресованому волонтерам Світового Дня Молоді, який від 1 до 6 серпня 2023 року відбуватиметься у Лісабоні, Португалія.

Складаючи їм подяку з нагоди Всесвітнього дня волонтерів, який відзначається 5 грудня, він згадав про «великодушність кожного волонтера», про великодушність тих, хто є «силою Церкви, вираженням місії Церкви», бо своєю волонтерською працею вони підтримують діяльність Церкви. «Те, що мене найбільше вражає, коли відвідую деякі церкви, – сказав Святіший Отець, – це сила волонтерства. Так, там є єпископ, священник, черниці, миряни, всі інші, але волонтерство творить єдність».

Серед якостей волонтерського служіння він виокремив те, що воно є «витривалим, здійснює проєкти». Папа навів конкретні приклади, як от волонтерське служіння хворим, згадавши «чоловіків і жінок, які перебувають там увесь день, готові пожертвувати свій час служінню хворим». «Волонтерство – це Божа благодать. Прошу вас, приймайте її рішуче», – закликав він.

Схожі новини:

Поширити новину: