Папа: нехай же заступництво апостолів Андрія і Петра принесе мир дорогій Україні

Вітаючи Константинопольського Патріарха з нагоди престольного свята, Папа Франциск побажав Церкві якнайшвидше втішатися єдністю, а всьому світові – миром, згадавши про «дорогу і багатостраждальну Україну».

Про це пише Vatican News.

Загальна аудієнція в середу, 30 листопада 2022 р., збіглася зі святом святого апостола Андрія, який є Небесним покровителем Константинопольської патріаршої катедри. З цієї нагоди до Стамбула від’їхала делегація Святого Престолу, щоби взяти участь і святкуваннях і передати вітання від Папа. Святіший Отець, однак, вирішив скерувати також окреме вітання під час прилюдної зустрічі з паломниками, побажавши при цьому миру Україні. Він сказав:

«Сьогодні відзначаємо свято святого апостола Андрія, брата Симона Петра, Покровителя Константинопольської Церкви, куди згідно зі звичаєм поїхала делегація Святого Престолу. Прагну висловити мою особливу прихильність дорогому братові Патріархові Вартоломею І та всій Церкві Константинополя. Нехай же заступництво святих братів і апостолів Петра та Андрія якнайшвидше дарує Церкві можливість повною мірою втішатися її єдністю, а всьому світові – мир, особливо тепер – дорогій і багатостраждальній Україні, яка завжди перебуває у нашому серці та в наших молитвах».

Схожі новини:

Поширити новину: